BAS PAARDEKOOPER & DOG’S DINNER

BAS PAARDEKOOPER & DOG'S DINNER

Datum: zaterdag 28 oktober 2017
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

Bas Paardekooper and the Blew Crue werd opgericht in 2007. Frontman Bas Paardekooper (1981) bracht zichzelf , geïnspireerd na het horen van Jimi Hendrix’ “Hey Joe”, op elfjarige leeftijd de beginselen van het gitaarspel bij. Gesteund door zijn ouders ontwikkelde Bas zijn spel en groeide de passie voor het instrument dat inmiddels onlosmakelijk is verbonden met de naam “Bas Paardekooper”.

Nadat een vriend Bas aanspoorde zijn eigen band te starten duurde het niet lang voordat de bezetting van wat uiteindelijk “the Blew Crue” zou worden rond was. Binnen “no time” schreef Bas de eerste eigen nummers waarvan er uiteindelijk zes op de EP ‘Hang On To Tomorrow’ (2008) verschenen. Live werd het eigen werk aangevuld met covers van Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa en (natuurlijk) Jimi Hendrix. Vanaf hun eerste optreden straalden plezier en overgave van Bas en Crue direct met bakken tegelijk van het podium.

Met de release van het nieuwste album “Songs From Room 111” heeft de band een volwassen album weten af te leveren waarop bluesrock en -ballads worden afgewisseld met door rock, pop, funk of jazz beïnvloedde tracks die tesamen een uniek en tegelijkertijd zeer prettig te beluisteren geheel vormen.

 

DOG’S DINNER
De band werd begin dit jaar geformeerd met een paar sterke muzikanten en zanger Arne Goossens.

Voorheen maakten ze furore onder de naam Blueshaker. Nu zochten Arne (zang), Mick (bas), Peter (drums) en Andy (gitaar) stad en land af naar die ene sound die dwars door je ziel snijdt. Tonen die ráken, muziek met zeggingskracht, magie en emotie, soulful rock, rhythm & blues in één. De muziek van Dog’s Dinner sleept je mee in bluesy tonen op een swingende groove

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.