ACOUSTIC AFTERNOON

ACOUSTIC AFTERNOON

Datum: zondag 3 mei 2015
Aanvang: 14:30 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

ROAD 2 NOWHERE Jako en Olga Spelen al jaren in de Rock and Blues band NIXXAN, en hebben daarnaast nog een muzikaal project als ROAD 2 NOWHERE. Hierbij maken ze een zijstap, en geven de rock en blues nummers een akoestische twist. Deze afwisseling geeft de broodnodige inspiratie en plezier om op een energieke en eigenwijze manier de nummers akoestisch te brengen, Olga met een dijk van een stem en Jako virtuoos op gitaar. Met z’n tweeën? Ja met z’n tweeën, maar weten altijd te boeien!

 

 

TOON VAN MIL Geboren in 1959, in een gezin van tien kinderen, kwam Toon in een warm nest terecht. Alle tien de kinderen hadden iets met muziek. Voor de één was dit zingen in een bruiloft-bandje, voor de ander was dit trompet spelen in een Dixieland orkest, maar allemaal deden de van Millen iets aan muziek. Ook zijn moeder was zeer muzikaal. Onder de naam Moe van Mil heeft zij nog een drietal LP’s gemaakt onder begeleiding/productie van o.a. Annie de Reuver en Henk van der Molen. Toon had al snel zijn hart verpand aan de gitaar. Via allerlei omwegen, van heavy metall-, fusion-, bruiloft-, top 40- en andersoortige bandjes kwam hij er toch steeds meer achter dat een gitaar alleen, met of zonder zang toch “zijn ding” was. Sinds een aantal jaren heeft hij zich dan ook op de akoestische gitaar gericht. (Hetgeen niet inhoudt dat hij op een electrische gitaar zijn weg niet weet te vinden !!) Als gitarist heeft hij ook als studiomuzikant mogen werken. Ook is Toon de mening toegedaan, dat je het beste muzikale product af kan leveren als je er zelf heel veel plezier in hebt. Dit heeft Toon doen besluiten een programma te voeren met enkel muziek die hij fijn vindt. Ook in zijn composities zoekt hij de dingen waar hij binding mee heeft. Ondertussen heeft hij zich meerdere instrumenten eigen gemaakt, o.a.piano, drumstel, basgitaar, enz, enz. Na een Masterclass Muzikaal Ondernemerschap van Sena, Buma/ Stemra met Rockacademie Fontys, kwam hij in contact met Evert Abbing, een toonaangevende producer in Nederland. Samen met hem, en onder begeleiding van King Play Music, management en bookings, Roelie van Lingen heeft Toon nu een duidelijke weg uitgestippeld. Een weg die leidt naar een vaste plek in de Nederlandstalige muziekwereld.

 

COVERUP close and personal Op verzoek van Acoustic Afternoon komen gitarist Freek Carels en Lead Zangeres Esther van der Welle van Coverband CoverUp een akoestische set doen op deze middag. Meer valt er nog niet over te zeggen, kom het dus met eigen oren beluisteren!

 

 

 

BRUUSQ Het is 2010 wanneer Marco en Ivan via de Woerdense singer­songwriters academie hernieuwd kennismaken. Eerder hadden zij al eens samen op een open podium gestaan. Wanneer Marco wordt uitgenodigd voor een evenement besluit hij dit niet alleen te gaan doen envraagt Ivan met hem samen te werken. Uit een eerdere formatie kende Marco Dimitri al en die werd benaderd om het initiële trio te completeren. Het was meteen duidelijk dat er een goede vriendschap ging ontstaan tussen de heren wat een meerwaarde vormt, goed zichtbaar wanneer de band op het podium staat. In de begindagen werd er gerepeteerd in het sfeervolle en historische “De Wasserij” op het Defensie-eiland in Woerden. Het is daar waar de naam BruusQ ontstond dat in de originele spelling met een ‘k’ meerdere betekenissen heeft, waaronder ‘onverhoeds’ ofwel ‘volkomen onverwacht’. Typerend voor de band moest de spelling wel worden aangepast. Na ongeveer een jaar ging BruusQ op zoek naar een bassist en al snel kwam Luuk in beeld. Die zag de uitdaging wel zitten en maakt sindsdien deel uit van de band. Als viertal lijkt BruusQ de ideale samenstelling te hebben gevonden. In 2012 werd begonnen met de opnames voor de eerste CD. Een project dat in 2014 werd afgerond met een groots presentatieconcert in het theater in Woerden onder de titel ‘Alles Verander[­-d]t’. BruusQ maakt op eigen wijze Nederlandstalige liedjes met teksten van (voornamelijk) Marco in een akoestische setting en veelal meerstemmig. Soms klein en breekbaar dan weer groter en vol ritmiek. We hopen u snel te mogen ontmoeten! Tot snel, tot BruusQ

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.