ACOUSTIC AFTERNOON

ACOUSTIC AFTERNOON

Datum: zondag 27 september 2015
Aanvang: 15:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

Stijn Charpentier

Een zanger met een akoestische gitaar. Het klassieke beeld van een man die op een creatieve manier zijn verhaal kwijt moet en unnamed (2)dit verpakt in een liedje. Het kan gaan over de tocht van een vluchteling of de behoefte aan een verkoelende regenbui. Soms is het rustig, vaak energiek maar het is vooral de waarde van het verhaal dat wordt verteld. Dat is Stijn Charpentier. Een jongenman uit Eindhoven die niets liever doet dan muziek maken waarin hij vertelt wat hij ziet, hoort en meemaakt.

Mensen die Stijn zien spelen vergelijken hem als snel met muzikanten als Boudewijn de Groot maar het is meer dan dat. Er zit folk in, een beetje punk, een vleugje reggae en af en toe hoor je nog dat Stijn in een ‘vorig leven’ hiphop muziek heeft gemaakt. Een moderne troubadour in de
Nederlandse taal. Voor het akoestische avontuur trad Stijn al als rapper op bij het Boombox festival onder de naam Che. Onder deze naam maakte hij twee solo albums, werkte hij jarenlang samen met het indie­rapcollectief Macronizm en trad hij op met de band Machego.

Door de jaren heen trad Stijn met deze verschillende formaties op in zaaltjes en kroegjes in het hele land maar ook in grote popzalen als Paradiso, Melkweg, 013 en de Effenaar. Daarnaast trad Stijn op tijdens de eerste editie van het StukaFest, de Popronde, vertegenwoordigde hij de Brabantse hiphop op het Van Eigen Bodem Festival in Zwolle en in 2007 werd hij door de Live XS uitgeroepen tot Local Hero.

A MysterEunnamed (5)
Een geraffineerde, sterke en gedreven singer-songwriter en brengt zijn liedjes zelfverzekerd en met een bijzonder sympathieke uitstraling. Wat opvalt zijn de mooie composities die knap in elkaar zitten. De vaardige gitarist stopt originele akkoorden in zijn liedjes, Engelstalig werk met sterke teksten. Zijn repertoire, gitaarwerk en stem worden als vernieuwend gezien. Een verfrissing in wat er allemaal al is aan muziek.

Zijn muziek is geïnspireerd door films, het leven en helden zoals Elliott Smith, Nick Drake, Jeff Buckley, George Harrison en Paul Weller. Het is niet voor niks dat hij zijn muziek omschrijft als ‘Music that goes through your spine’

Zo wist hij o.a. al in Neil Young’s anti-Bush/Iraq ‘Impeach the President’ hitlijst te belanden. Vorig jaar maakte hij zijn nationale radio debuut op Radio 1.

Links:
https://www.amystere.com
https://www.facebook.com/amystere.music

Franklin&Renéunnamed (4)
“De Zoetermeerse ervaren zanger Franklin heeft veel ervaring in het genre Soul, Funk en R&B. Hierbij vaak begeleid door een strakke funk band, maar ook regelmatig door grote ensembles met een uitgebreide blazerssectie. Daarnaast treedt Franklin ook regelmatig solo op.

De Zoetermeerse fusion gitarist René van Osta, die af en toe op de JJ jam sessies is te zien, speelt normaliter elektrisch met een GK55 gitaar synthesizer. Speciaal voor de samenwerking met Franklin is hij overgegaan op akoestische gitaar.
Franklin en René zijn nu in JJ te zien met een frisse, nieuwe akoestische set met mooie daarop afgestemde nummers.”

 

Claudia Robbensunnamed (3)
Met haar nieuwe songs laat Claudia Robbens horen dat ze een veelzijdige zangeres is met muziek die raakt. Het zijn songs uit het hart geschreven, die door de Zoetermeerse singer-songwriter vertolkt worden. Claudia heeft na het ABBA Stars on 45 project waar zij de beide vocalen heeft gezongen, het Nationale Songfestival, solo-en studiowerk in de soul en jazz-scene haar eigen stijl gevonden. Liedjes uit het hart, een mix van country/blues/pop en jazz met verhalen over het leven, liefde en vaak met een mooie boodschap. Liedjes schrijven is voelen en dat kun je niet forceren ook al wil je dat nog zo graag. Het is het mooiste wat er is en ben er dankbaar voor. Samen met Kim Wijsbeek, gitarist en arrangeur, laat ze alvast haar nieuwe stukken horen van haar komende cd die binnenkort zal verschijnen.

 

 

 

 

unnamed (1)

 

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.