ACOUSTIC AFTERNOON

ACOUSTIC AFTERNOON

Datum: zondag 24 september 2017
Aanvang: 15:00 - 18:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

Francesco Daniel 
Een singer-songwriter uit Papendrecht. Hij kreeg bekendheid doordat hij de Papendrechtse talentenjacht I Want To Be Famous in 2014 won. Hij brengt naast eigen Engelstalige nummers ook covers uit. Begin dit jaar bracht Francesco zijn tweede EP ‘Thoughts of the Puzzle Mind’ uit. Vanaf september is hij op The Thoughts of the Puzzle Mind Tour om zijn EP te promoten. Zijn optreden tijdens Acoustic Afternoon is daar onderdeel van.

 

Mater & van Zanen 
Bieden een volledig programma vol oude en nieuwe hits in een akoestisch jasje. Kijk op www.materenvanzanen.nl voor een overzicht van het repertoire en een compilatiefilmpje.

Met gitaar, bas, ukelele en tweestemmige zang zijn ze de perfecte sfeermakers op uw partij, bruiloft of feestelijke gelegenheid!

 

Pieter van Ham 
Vanuit de akoestische blues met fingerpicking- en slide gitaar stijlen werd Pieter zijn interesse gewekt voor Fingerstyle gitaar door onder andere virtuoos gitaristen als Tommy Emmanuel, Doyle Dykes en Chet Atkins.

Fingerstyle gitaar is de stijl waarbij bas, melodie en ritme tegelijkertijd op de gitaar word gespeeld. Je zou kunnen stellen de manier waarop de piano word bespeelt maar dan op gitaar. Hierdoor leent deze stijl zich ervoor dat zang niet noodzakelijk behoeft te zijn en tevens ook echte luister muziek betreft. De laatste 6 a 7 jaar ligt bij Pieter met name de focus op deze gitaarstijl en heeft hij zich ontwikkeld tot een solo gitarist waarbij de akoestische gitaar op de voorgrond ligt. Met deze stijl heeft hij ook meerdere malen opgetreden met mondharmonica virtuoos Kees Elsman (Dordrecht) en gitarist Gijs Lemmen (Sliedrecht).
De stijl betreft een mix van blues, country, jazz, pop en bluegrass fingerpicking waarbij ook enige covers van de eerder genoemde gitaristen, maar ook eigen werk met enige virtuositeit ten gehore word gebracht.