ACOUSTIC AFTERNOON

ACOUSTIC AFTERNOON

Datum: zondag 27 november 2016
Aanvang: 15:00 - 18:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

ROAD 2 NOWHERE road to nowhere
Jako en Olga Spelen al jaren in de Rock and Blues band NIXXAN, en hebben daarnaast nog een muzikaal project als ROAD 2 NOWHERE. Hierbij maken ze een zijstap, en geven de rock en blues nummers een akoestische twist. Deze afwisseling geeft de broodnodige inspiratie en plezier om op een energieke en eigenwijze manier de nummers akoestisch te brengen, Olga met een dijk van een stem en Jako virtuoos op gitaar. Met z’n tweeën? Ja met z’n tweeën, maar weten altijd te boeien!

.

THISGIRLSLIFEilone
Thisgirlslife is in 2011 opgericht door de Dordtse singer/songwriter Ilona Snip. Zij raakt geïnspireerd door kleine dingen. Mensen die zij op straat ziet, gebroken harten, alledaagse emoties en weet dit te verwoorden in pakkende nummers. Eerder stond zij in Poppodium Bibelot, stond meerdere malen op het Big Rivers festival, stond in de finale van het demo duel van radio 538, werd gekozen als Dordts talent bij KX radio, speelde bij meerdere radiostations, bracht een videoclip uit en stond als hoogtepunt augustus 2015 en 2016 in Paradiso, een droom! In december 2015 besloot zij solo te gaan met TGL (Thisgirlslife) en terug te keren naar haar roots. Puur en krachtig. Ook krijgt zij steeds meer bekendheid buiten de regio. Sinds kort wordt zij begeleid op gitaar door Johan Fransen, gitareur bij ‘’Van Piekeren’’. Wanneer zij samen spelen, voel je de energie!

VAN HEMEL EN HELhemel en hel
Het duo “van Hemel en Hel” bestaat uit Helga Buitelaar en Johan van Drunen uit respectievelijk Gorinchem en Willemstad. Zij hebben elkaar via de muziek ook in de liefde ontmoet.

De rauwe, ongepolijstheid van Johan wordt aangevuld met de geschoolde muzikale kwaliteiten van Helga. En dat levert een eigenzinnig geluid op.  De muziek laat zich niet in één bepaalde hoek plaatsen. Verschillende muziekstijlen worden gecombineerd van polderfado via country naar folk en wereldmuziek. Zelfs een toefje punk, als kers op de taart, wordt niet vergeten zo hier en daar.  De teksten zijn van beiden. En zonder uitzondering in het Nederlands. Ze gaan over levenslust en liefdesleed, wereldproblemen, dagelijkse ergernissen en sentiment.

Helga studeerde als klassiek fluitiste af aan het conservatorium van Rotterdam. Muziek is haar beroep. Ze geeft les aan een aantal scholen in de regio Gorinchem. Daarnaast bestiert zij haar eigen “Zangwerkplaats” te Gorinchem. Verder is zij als zangeres actief in een aantal projecten, waaronder een Janis Joplin tribute-band (Janis’ Pearls) en een Skunk-Anansie tribute-band (Skinansie). Veel van haar eigen (Nederlandstalig) werk brengt ze met haar eigen folkrockband “de Vliering”. Ook is ze als zangeres-fluitiste-doedelzakspeelster actief in een project van Johan, Johnnymen genaamd (JHNNMN).

Johan is van huis uit drummer. Op jonge leeftijd was hij al actief in allerlei bandjes. Daarnaast speelt hij gitaar. Als drummer is hij momenteel actief in zowel “de Vliering” als in “Skinansie”. Daarnaast drumt hij  in een frequent optredende bluesband en heeft hij een rock-improvisatietrio, Stooom genaamd. Zijn eigen Nederlandstalige werk geeft hij handen en voeten in zijn eigen band, Johnnymen (JHNNMN) waarin hij gitaar speelt en zingt.

In “Van Hemel en Hel” brengen Helga en Johan samen hun zelfgemaakte liedjes in kleine vorm. Johan speelt gitaar en zingt, Helga speelt dwarsfluit, doedelzak en verder fluitarsenaal en zingt eveneens. We hopen u snel te ontmoeten!

Omdat het een gloednieuw project betreft is er nog geen materiaal op youtube
Wel is er van beide artiesten ander materiaal dat u kunt bekijken: helga oa:  https://www.youtube.com/watch?v=-2e0oAFMkqM
Johan oa: https://www.youtube.com/watch?v=1PBUb3wZr6o

 

unnamed

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.