ACOUSTIC AFTERNOON

ACOUSTIC AFTERNOON

Datum: zondag 29 november 2015
Aanvang: 15:00 uur
Deuren open: 30 minuten voor aanvang
Entree:

Categorie:


INFORMATIE

Jeroen Timmermans Band

Liefhebbers van lyrical songs à la Paul Simon en James Taylor moeten zeker naar de unnamed (5)Jeroen Timmermans Band komen luisteren. Voor de huidige tour heeft gelouterde singer-songwriter Jeroen Timmermans alleen geroutineerde muzikanten om zich heen verzameld: jazz-guitarist Marco Dekkers, Certain Animals drummer Lewis Van Brouwershaven en Kevin Costners bassist Admar Hermans.
Jeroen hecht veel waarde aan het lied en het gezongen woord in het bijzonder. Zo ontmoet je in zijn songs een verveelde engel, bezoek je een stad van papier die met iedere regenbui met de grond gelijkt wordt gemaakt, vaar je op een vlot over de Styx naar de onderwereld en dagdroom je over Disney clichés. Deze benadering heeft hem onder andere een contract bij Dox records als huisschrijver opgeleverd.
Kortom,kwakitatieve luistermuziek waarbij je aandacht beloond wordt met prachtige impressies in zowel woord als klank.
Voorpret:
www.jeroentimmermans.nl

Tee Bee Brown

Tee Bee Brown is de podium identiteit van Singer/Songwriter Teus de Bruin. unnamed (9)Bezeten van muziek in het algemeen en de Blues in het bijzonder ging hij gitaar spelen. Uitgedaagd door zijn gitaar leraar schreef hij zijn eerste song, en vanaf dat moment was er geen houden meer aan. Na jaren zijn nummers elektrisch ten gehore gebracht te hebben begon de akoestische gitaar steeds meer zijn voorkeur te krijgen. Met de formatie Tee Bee Brown & Friends kregen de nummers een unplugged jasje. Tijdens optredens wisselden Teus en zijn dochter Karen de zang af, soms covers, maar altijd veel nummers van zijn eigen hand. Een van de hoogtepunten was het optreden in Theater de Willem in oktober 2010. Voor het eerst speelde de band toen een Nederlandstalig nummer van de hand van Teus. De reacti daarop waren overweldigend en Teus begon een nieuw repertoire samen te stellen, waarvoor hij veel van zijn eerdere werk voorzag van Nederlandstalige teksten. In deze samenstelling deed Tee Bee Brown en Friends nog een optreden in Interval in Papendrecht in 2011, maar de inspiratie was verdwenen en Teus zette er een punt achter.
Zoals dat met iedere muzikant gaat begon het na een paar maanden toch weer te kriebelen en hij begon met het samenstellen van repertoire voor een optreden dat de titel Blues In Je Moerstaal moest gaan krijgen. In maart 2012 benaderde hij Michel Tent, een muzikant uit de band van zijn dochter Karen, met de vraag of hij openstond voor andere muzikale projecten. Michel stemde toe en begin april begonnen zij met het instuderen van het materiaal, waarbij Michel de kans kreeg diverse instrumenten op het materiaal uit te proberen. Toen zij een beetje op elkaar ingespeeld raakten werden contrabassist Erwin, en later percussionist Peter Graafland erbij betrokken. In deze samenstelling speelden zij in maart 2013 in Interval. Er werd na afloop meteen een afspraak gemaakt voor een optreden in het najaar van 2013. Inmiddels bleek dat Erwin zoveel bezigheden had dat repeteren er nauwelijks van kwam  en hij is inmiddels vervangen door Ebbo Reitsma  Bij gelegenheid speelt de band ook wel met gasten.

Eind 2013 deed Teus als songwriter mee aan het TV programma “the Hit” en mede hierdoorbelande hij in de wereld van Singer/Songwriters en Dichters. Samen met Michel als vaste begeleider is er de laatste 8 maanden veel opgetreden in Delft, Zeeland, Rotterdam,den Haag, Gorinchem etc. als duo. Maar nu staat Tee Bee Brown & Friends weer voor u als band, met een gevarieerd programma, waarbij het Nederlandstalige repertoire de overhand heeft, maar ook Engelstalige nummers worden ten gehore gebracht. Tee Bee Brown & Friends wenst u veel plezier, en weest u ervan overtuigd zij zullen dat zeker ook hebben.

Teus de Bruin – Zang, Gitaar
Ebbo Reitsma – ContraBas / backingvocalls
Peter Graafland – Percussie
Michel Tent – Gitaar, Mandoline, Banjo, Mondharmonica en Toetsen

unnamed (10)

RESERVERING

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.